Alla inlägg den 31 januari 2008

Av Kicki - 31 januari 2008 14:27

Vi fick flytta till ett lägenhetshotell och bo där medan de repade vårt badrum, bland annat. Där hade jag ingen dator, och det var ganska tråkigt. Efter ungefär en vecka pajjade min telefon, så jag fick lämna in den på rep. Som lånetelefon fick jag en Nokia 3310. Det var inte igår man såg en sådan! Ja, då var jag då utan dator och utan telefonbok. Min lånetelefon hade ju inte ett nummer inprogrammerat. Jag har inte kunnat ringa någon, förutom de som jag kan numret utantill till, och de som ringt mig så jag kunnat spara deras nummer. Helt avskärmad från verkligheten. Där har vi bott, på 35 kvm i över tre veckor. Jag har längtat hem hela tiden. Och då menar jag hela tiden.


Igår fick vi äntligen komma hem! Jag hade packat bilen proppfull när jag fick telefonsamtalet med beskedet att vi kunde flytta hem. Jag var redan klar och på väg. Jag hade bestämt att dagen var kommen. Och det var den. Äntligen, äntligen. Jag lämnade Matilda hos mormor och morfar och körde hem våra saker vi haft i vårt lilla kyffe på Gullriset. Sen åkte jag och diskade och sopade. På vägen tillbaka hämtade jag Matilda och sen åkte vi hem och packade upp i vår nya, fina lägenhet. Nytt golv i köket, vardagsrummet och hallen, helt nyrepat badrum, ny badrumsdörr, nya lysknappar och nylackad dörr till skrubben. I köket har vi för tillfället inte en enda skåplucka eller låda, de kommer nästa vecka, nylackade och härliga. Idag fick vi en ny bänkskiva i köket, imorn kommer en ny diskbänk. Det är alldeles underbart!


Idag har jag plockat och donat, sorterat och burit, tömt och fyllt, diskat och torkat. Jag har även tvättat handdukar och idag ska jag premiärduscha i nya badrummet. Husse premiärduschade igår, han. Lite avundsjuk blev jag.

Matilda kutar omkring på det nya, härliga, fantastiska golvet i sin gåstol. Hon kan utan bekymmer ta sig från hallen, genom vardagsrummet och in i köket utan att köra fast. Hon är oxå alldeles lycklig, precis som sin mamma.


Ja, dessa tre veckor som jag varit isolerad (känns det som), har det förstås hänt lite grejer. Och vilka det är ska jag försöka uppdatera här, men inte just nu, tyvärr.

Ovido - Quiz & Flashcards