Alla inlägg under december 2007

Av Kicki - 17 december 2007 10:44

Nu har jag suttit uppe ensam på kvällen flera kvällar i rad. Jag förstår inte när jag har blivit kvällspigg. För ett år sedan brukade jag gå och lägga mig klockan åtta, då var jag iofs gravid, men nu kan jag sitta uppe till ett! Det har jag nog inte gjort sen jag var tonåring.

Igårkväll satt jag vid datorn och renskrev Punch-texter. Och så blir jag så frustrerad över två låtar, "Rock your world" och "Misery". Jag har texterna och "scheman" över hur man spelar dem med vers och refräng och solon och sånt, men inga ackord. Jag har inte en aning hur de går! "Rock your world" spelade vi live på Aurora sommaren -04, ändå är den borta! Jag har för mig att den var rolig. Men jag kan inte komma på hur den går.

Idag ska jag sitta lite med gitarren och klura. Kanske kommer den fram. Jag hoppas det, för det gör mig galen!



Av Kicki - 16 december 2007 11:24

Jag tog julkort på Matilda i fredags, tror jag (är lite mosig i huvudet). Och så tog färgen slut i skrivaren. Så för er som inte får något i brevlådan så finns bilden här i bloggen. Jag har fler oxå. Jag satt och bara tröck och tröck på kameran, för hon satt inte still långa stunder. Hon var så rolig, så jag skrattade hela tiden.


Varför blir jag förkyld igen? Jag blev ju nyss frisk! Det här verkar dock inte vara en lika hård förkylning. Jag hade feber på torsdagkväll, sen har jag haft huvudvärk och snorat. Jag har tillochmed tagit nässpray, och det brukar jag aldrig göra.

Matilda har varit snäll som vanligt. Hon är lite gnällig på kvällen när hon ska sova. Men det är inte länge.

Igår tog hon sovmorgon och sov till tjugo över tio. Jag fick väcka henne och möttes av ett strålande leende. Jag önskar jag hade hennes morgonhumör ibland. Jag kan bli rätt grinig.

  

Måste koka knäck igen. Husse har ätit upp första omgången. Men jag måste köpa knäckformar först. Det vore inte så skoj att ha kokat färdigt knäcken och så står man där utan formar. (Värre saker kanske har hänt i världshistorien, men ändå.)


Och nu vill jag för i helvete bli frisk igen, på riktigt!

Av Kicki - 9 december 2007 20:10

Igår kom den! En liten tand! Matilda avslöjade sig när hon bet i bordskanten hos farbror Jan. Det skrapade. Jag stack mitt pekfinger i munnen på henne och kände en liten tand! Liten och vass. Jag höll på att börja grina. Tänk att det kan vara så roligt med en liten tand... Nu väntar vi på nästa, och nästa.


Mysteriet med gökuret fortsätter. Det är inte någon av grannarna som har det som alarm. Det är något inlåst i ett källarförråd som låter. En morgon så klev jag upp, tog på mig morgonrock och tofflor och gick ut till källartrappen. Då hörde jag att det kom från källaren. När jag gick nedför trappen kände jag mig som i en skräckfilm, så det blev ingen lång stund i källaren. Halv sex, eller därikring, varje morgon, i en halvtimme, minst, håller det på. Och jag håller på att bli galen. Det är bara jag som vaknar av det, dessutom.

Av Kicki - 7 december 2007 22:13

Köpte Aftonbladet igår, för tv-bilagans skull. Och så är det ju alltid roligt att läsa lite sensationsnyheter.

Mode-delen är faktiskt ett utav mina irritationsobjekt, men jag brukar läsa den ändå. I gårdagens tidning kan man läsa att "hippien gör comeback", att man ska ha utsvängda jeans, blommönstrat och såklart hårbandet i guld, som ska gå över pannan. Sofi Fahrman har på bilden exakt ett sådant guldband. Och i samband med artikeln är bilden på Sienna Miller, med guldband i håret.

I dagens tidning, som jag ville ha på grund utav skvallerbilagan Klick!, kan man läsa "Belinda Olsson hissar och dissar". Där dissas guldbandet totalt! Och det lustiga är att samma bild med Sienna Miller finns i artikeln.

Jaha. Vad ska man göra nu då? Ska man köpa något guldband eller inte? Är det tokinne eller katastrofalt fult? Vem ska man lita på i det här fallet? Jag vet varken ut eller in!

Nåja, man kan vara ganska lugn ändå. Det som är trendigt brukar ju komma året efter till lilla Kiruna. Då kanske jag har lyckats få kläm på om det ska vara hårband eller inte.

Av Kicki - 6 december 2007 20:49

Idag träffades vi psychobitches from hell och spelade igenom några låtar. Det var skoj! Men både jag och basist har tyvärr blivit av med varsitt axelband under tiden vi har varit borta från replokalen. Jävligt tråkigt. Hon har sytt sitt själv, och mitt är bara jävligt tufft. Nu håller vi på att efterlysa dem. Ingen kan ju våga spela med dem live i den här stan! De är ju ganska unika och lätt att känna igen.

Under tiden vi har varit borta har även några mikrofoner, mikrofonstativ och telesladdar försvunnit. Ingen skräll, men jävligt tråkigt. Det är ju lås på dörren, trots allt.


Jag tog äntligen tag i julbaket idag och gjorde två plåtar lussebullar. Eller saffransbullar, kanske jag ska säga. Nu luktar det bullbak här hemma. Härligt. Goda blev de oxå. Jag var tvungen att äta tre stycken. Det blev några kvar att frysa in ändå, hehe...


Vi gjorde ett nytt försök på BOEL med Matilda idag. Hon var lite piggare än förra gången, så det gick riktigt bra. Sen vägde vi och mätte henne oxå. Hon var duktig och snäll hela tiden, lilla charmknuttan!

Imorgon ska hon få vara med mormor och morfar när jag är i stallet och Husse på jobb.


Vad härligt det är att vara frisk och orka göra grejer! Tack, för att jag är frisk!

Av Kicki - 5 december 2007 17:39

Även denna dag började i gökens tecken vid sex-snåret. Jag hade precis gett Matilda frukost i sängen så började det, och höll på minst en halvtimme. Sen somnade jag om och sov som en sten.


Jag har varit i stallet och förberett att vi ska köra dit två skåp här i dagarna. Jag sopade hela övervåningen och sen nere i stallet. Så mockade jag rent i två boxar och släpade skitsäckar till släpet. Pust! Nordica fick gå med Spotlight i hagen idag. Hon försökte tappert få igång honom med lite bus, men han var då totalt ointresserad och lunkade bara fram till höet. Hon försökte igen lite senare, men han var lika svårflirtad då oxå. Tur att hon kunde busa själv, lite försiktigt. Vad kul att det gick så bra att ha dem tillsammans! Nu kan de även vara hag-polare och inte bara stall-polare.

När jag var färdig med allt mitt pyssel så ville faktiskt Nordica gå in, och det fick hon. Spotlight segade efter och gick in till slut han oxå. Jag släppte ut de andra innan jag åkte hem och de busade en stund och verkade alldeles toklyckliga att få komma ut. De är ju ute nästan jämt, ju!


Det verkar inte bli någon skåpkörning idag, kanske blir det imorn.

Av Kicki - 4 december 2007 17:46

Vi var till Gällivare en sväng och fick Matildas ögon kollade. Det var inget fel på dem! Sen åkte vi och shoppade lite på Lantmännen eller Granngården eller vad de nu heter. Det var skojigt!

Efter vägen såg vi några renar, två älgar, en bjälke och en stackars trasig lastbil.


Tänk att det tar nästan hela dagen att åka fram och tillbaka dit.


Imorse höll jag på få ett spel på grannens väckarklocka. I tamejfan en timme höll den på, utan avbrott! Till råga på allt lät den som ett gökur. Faaaan, vad less jag var. Halv sex till halv sju... Antingen är grannen döv eller så var han inte hemma. Jag hoppas att det inte händer fler gånger, för då går jag dit och knackar på. Jag kan bli skitförbannad så där på morgonen om jag inte får sova, när jag vet att jag KAN sova.


Undra vad jag ska göra resten av dagen idag. Det blir nog nåt kul som att sortera i nåt skåp eller nåt.

Av Kicki - 3 december 2007 20:09

Idag har vi pyntat lite mer här hemma. Jag har knutit kulor på sytråd och hängt i fönstrena. Husse har byggt tomteland. Nu är det jul i vårt hus. Matilda blev frustrerad för hon ville ta på allt pynt, men hon fick inte.


Jag var till stallet idag, för första gången på en och en halv vecka. Det var härligt! Ikväll kommer det hö, så vi får att göra resten av veckan. Roligt! Jag är så glad att jag är frisk igen så jag kan jobba. Nu blir det jobba av.


Jag börjar om på nytt igen. När jag har varit sjuk har jag skämt bort mig och ätit glass och sånt slisk. Det är slut med det nu, när jag börjar mitt nya liv igen! Jag som hade kommit igång så bra... Nya friska tag på vägen mot bröstförminskningen.

Ovido - Quiz & Flashcards