Alla inlägg under februari 2007

Av Kicki - 6 februari 2007 09:40

Det är kallt här i Kiruna. Och det ska det fortsätta med. Synd bara att jag inte kommer i några täckisar. Jag får ta långkalsonger, strumpor, tjocksockar, benvärmare, mamelucker och mysbyxor. Då kan jag vara ute och promenera. Om jag har den långa jackan som går över rumpan.Men idag ska jag sortera i bokyllor och byrålådor. Det ska bli ordning i sovrummet idag.I NSD läser jag idag om det samlade krafttaget mot helgvåldet i Kiruna. "Undantagslöst har det varit alkohol inblandat i bråken" säger Lage Woutilainen. Så nu ska polis, krögare och ordningsvakter försöka få en lägre berusningsgrad på Kirunaborna. Man ska ju inte kunna bli serverad på krogen när man är berusad. Men i Kiruna kan man vara ganska så packad och ändå få beställa. I Kiruna stänger krogarna tre på morgonen, och kirunaborna kommer till krogen vid tolv, ett-tiden. Det är knappt någon som går ut före tio. Ölen kostar kring femtio kronor halvlitern så alla sitter hemma och grundar till de är packade innan de går ut, för ingen har råd att bli berusad på krogen. Kirunabor är för berusade redan innan de kommer innanför dörrarna på en krog!När jag hängde mycket på krogen hade jag och en kompis till mig en regel; vi brukade inte börja inleda konversation med någon som inte ens kunde uttala sitt eget namn. För det mesta stod vi för oss själva en hel kväll av den anledningen.

Av Kicki - 5 februari 2007 20:04

När man är klar med ett projekt är det bara att börja med nästa... Idag åkte vi och köpte ett hörndatabord så att vi fick ut datorn från sovrummet. Nu har vi en kontorshörna i vardagsrummet. En bokhylla till fick flytta ner i källaren. Vi avbröt där idag. Imorgon fortsätter projekt sovrum/barnkammare. Nu finns det plats! Pust! Det blir bra det här, när det blir klart. Idag har jag krupit på golvet och kopplat sladdar. Det blir ett jävla gäng sladdar när man har dator, skärm, skrivare, högtalare och modem. Helt sjukt mycket sladdar. Jag har försökt tejpa dem så att de inte ska synas. Ojojoj... Men nu är det på plats, allting.Imorgon ska vi även vara Alvar-vakt. Det är bara roligt, för Alvar är en väldigt ojobbig ettåring. Han är nästan bara rolig och gullig. Bara han inte är trött, då kan han va lite gnällig. Vad härligt att ha datan i vardagrummet, nu är man inte lika ensam när man sitter här. Det var så trist att sitta ensam i sovrummet, och mörkt var det. Det här blev ju döbra!

Av Kicki - 4 februari 2007 11:51

Vi testade iallafall att åka till Narvik igår, men när vi kom till gränsen var det kolonnkörning och vi ville inte chansa. Tänk om vi inte hade fått åka hem igen! Vad jobbigt! Det var ganska skojigt att handla i Abisko oxå.Idag fortsätter jag i sovrummet. Men jag får hjälp idag. Det är skönt. Jag slipper bära ner grejer till källaren. Jag har planer för sovrummet som vi inte riktigt kan förverkliga ännu. Datahörnan ska flytta ut i vardagsrummet, men då vill vi ha ett hörndatabord, så det får vi köpa. Så nu är jag frustrerad, när jag måste vänta!Det blir många pauser. Kaffepaus, godispaus, datapaus, vattenpaus... Datorn får blanda musiken själv, men den har inte varit så bra på det idag. Igår var det bättre städmusik, mer hårdrock. Idag har det varit mycket The Doors och Mazzy Star, det är lite för flummigt att städa till, tycker jag.

Av Kicki - 3 februari 2007 09:01

Igår satt jag utmattad i fåtöljen, utan att egentligen ha gjort någonting. Jag hade en del planer i mitt huvud, vad jag ville göra och ta tag i, men ingen ork att utföra dem. Det jag orkade med igår var att klippa naglarna och läsa Aftonbladet. Jag tvärsomnade före tio och vaknade imorse kvart i sex. Sen låg jag och väntade på att Micke skulle vakna. Och det gjorde han, när hans pappa ringde vid sjutiden. Jag tänkte att idag så orkar jag säkert göra det jag planerade igår. Så jag har börjat. Det är svårt att börja i en ände av sovrummet och ordna, och hålla sig där. Jag börjar ordna lite överallt och plötsligt har jag hamnat i köket. Jag är rädd att lägenheten ska vara en enda röra när Micke kommer hem, för att jag har dragit ut allt ur lådor och skåp, sen tog orken slut. Kanske ska jag försöka hålla mig till en grej i taget. Det märks att jag inte är i toppform direkt. När jag skulle ta mig upp från golvet fick jag ta det i etapper, först till en låg pall, sen en sängen och därifrån kunde jag ställa mig. Hahaha!Jag älskar småfåglar. De sjunger så fint och är roliga att titta på. Men nu bajsar de på vår bro, så jag tror att matstället måste flytta...

Av Kicki - 2 februari 2007 10:18

Idag kom de! Igår hade jag tid hos arbetsförmedlingen och skulle ha med mig betygen, men de kom först idag. I ett stort brunt kuvert. Micke kom in i sovrummet så jag fick öppna det i sängen. Vilken god morgon! Jag fick VG i matte! Haha! Oj, vad glad jag blev. Och stolt. Jag klarade det! Fyra VG och ett MVG. Inte illa pinkat.Jag börjar känna mig förlossningsberedd. Nu står spjälsängen där, med sängkläder i. Jag ska packa BB-väskan idag. Något säger mig att den kommer bli ompackad många gånger. Man packar ner nåt onödigt och glömmer nåt viktigt. Bäst att börja i tid. Om nio veckor har jag gått full tid, det kommer att gå fort! Men det är svårt att planera när man inte vet säkert. Bäst att vara redo.Micke var så arg att han inte kunde sova inatt, och då kunde jag inte heller sova. Och så pratade han med mig om hur han skulle gå till väga med sitt problem. Då blev jag klarvaken. Jag var upp klockan fem, men gick och la mig igen. Försökte somna om, men det gick inte. Så klockan sex åt jag frukost. Sen kunde jag somna om. Och plötsligt blev klockan halv elva!

Av Kicki - 1 februari 2007 16:10

Vårt gamla badrumskåp rostade och släppte färg, det kändes ganska äckligt så igår ringde Micke till fab och sa att vi ville ha ett nytt. "Vi ska ha barn snart." tillade han. De brukar vara jävligt snabba på fab, så jag tänkte tömma badrumskåpet på en gång, eftersom jag ändå höll på där i badrummet och donade. Men jag gjorde det inte.Idag när vi kom hem från stan så hade de varit hem till oss och bytt skåp. De hade tagit ut alla grejor ur det gamla skåpet och ställt tillbaka alla grejor i det nya. Snyggt och prydligt. Mina intimkrämer och allt.Usch, vad jag skämdes! Så vi fick genast åka till stan och köpa en helgolandskaka som fjäsk till de som bytte vårt skåp. När vi gjort det kändes det lite bättre. Jag som skulle tömma skåpet... Nåja, nu fick de riktigt fika till eftermiddan iallafall! Det nya skåpet är dubbelt så stort som det gamla. Oj, vad det ryms prylar i det! Jag ska snart gå och flytta in mer i det. Datorn har varit dum och orättvis med mig. Den sa att nätverkskabeln inte var ansluten idag när jag skulle ut och surfa. Det sa den nog bara för att den ville ha mig och min stora mage ner på golvet, krypandes i kabelhärvan, svärandes och fräsandes med gravidhormoner sprutandes ur öronen. Micke vågade nästan inte komma in i sovrummet, han var i köket hela tiden, ropade lite ibland: "Går det bra..?"Nu hade felet rättat till sig av sig självt. Perfekt. Jag tog en chansning och satte mig här, hade det inte funkat nu så hade datorn legat på parkeringen med tillhörande kabelhärva. Och jag hade nog suttit glad och nöjd framför teven med en skål glass och chokladsås.

Ovido - Quiz & Flashcards