Alla inlägg den 11 februari 2008

Av Kicki - 11 februari 2008 09:55

Har sådan träningsvärk efter att ha burit höbalar i två dagar. Det är härligt! Idag ska jag bära skitsäckar. Sen får jag väl vila ett par dagar.

Då är det väl bäst att ligga lite på träningsbänken så man inte sackar efter igen.

Av Kicki - 11 februari 2008 09:40

Jag tittar på nyhetsmorgon i stort sett varje dag. Det är ganska roligt. Jag brukar slötitta på nyheterna jämt, så hör man något som lät lite intressant, då är det bra att samma nyheter kommer igen om en halvtimme. På 4:an är det även lokala nyheter och kvart över nio är det tillochmed sändningar från de lokala morgonsofforna. Jag brukar faktiskt tycka att det är ganska dåligt. Ofta är det som att de har nyhetstorka, men då finns det alltid något att säga om Luleå Hockey, att de har köpt en soffa eller att någon av spelarna fått tv-spelstumme eller något annat högintressant. En gång hade de en gäst som skulle göra kaffedrinkar samtidigt som de skulle intervjua en annan gäst. Kaffemaskinen överröstade allting...

Det är bäst när Anna Stenberg är i studion, hon är verkligen en pärla! Hon kan få det mesta att verka intressant och så verkar hon vara sig själv, och bjuder på sig själv. Då klarar jag faktiskt av att titta hela tiden.


Idag var det en nyhet på lokala nyheterna om att landstinget hade "fifflat" med pengar och skrivit upp rullgardiner etc. som minnesgåvor. När de blir konfronterade så ska de givetvis följa de regler som finns och tydliggöra hur det ska gå till. Varför kan inte bara någon som klantat till det en endaste gång erkänna? Varför kan inte någon bara säga: "Ja, vi gjorde det med flit eftersom vi tyckte att det behövdes rullgardiner." eller "Vi var jävligt sugna på italienska chokladpraliner för 40.000 kr, så vi köpte dem. Det var meningen!" Ju duktigare reportrarna blir på att ställa frågor desto duktigare blir de som får stå till svars att glida undan. "Ja, det ska gå till så, vi ska göra bättre i framtiden nu när vi blivit granskade. (Men under hela tiden ingen har granskat oss har vi fifflat som tusan, utan att någon har vetat om det, och det har funkat jättebra!)"


Såg Kalla Fakta igår om Stora Enso. Det är ju skämmigt. Även där glider man undan frågorna och pratar om diffusa "helheter" som inte förklaras närmare. "Det är ju synd om de små samhällena som förlorar en massa jobb, men vi måste se till helheten." Erkänn för i helvete att ni vill tjäna mer pengar själva! Att ni chefer vill ha fetare löner och större aktieportföljer. Vi vet redan det, så det är lika bra att erkänna. Försök inte låtsas som att ni är Karl-Bertil Jonsson eller nåt. Ni vill köpa en till herrgård, erkänn!

Ibland blir jag så arg att jag mår illa.

Ovido - Quiz & Flashcards