Alla inlägg under april 2007

Av Kicki - 17 april 2007 14:10

Idag kom de från bvc på hembesök och informerade en massa om en massa. Och så vägde de Matilda, som inte hade gått upp särskilt mycket på en vecka, men hon hade gått upp!


Matilda är en hårdrocksbejbis. Imorse var Pain musikgäst i nyhetsmorgon, och Matilda gnällde innan och efter de spelade. Jag blev alldeles nöjd! Klart man ska va en hårdrocksbejbis! Nu spelar jag lite hårdrock för henne. Men min syster sa att hon trodde alla bejbisar var hårdrocksbejbisar tills man lärde dem annat... Jag ska lära Matilda allt jag kan om hårdrock!


Vi var på powerwalk idag oxå en sväng. Sen fikade vi med de andra bejbisarna som nu är ganska stora, dvs Alvar och Minton, och deras mammor, Alvars pappa, farmor och mormor. Jag ska ta och smita in i duschen nu, medan Matilda lyssnar på Black Sabbath och älskling håller lite koll.

Av Kicki - 16 april 2007 14:18

Tack för alla kommentarer. Jag ska ta åt mig av alla tips. Vi har faktiskt infört ett system där jag ammar först, sen får det sjunka innan vi ger lite ersättning i omgångar så vi hinner se om hon blir mätt, innan det är allt för fullt så det kommer upp igen. Det verkar funka ganska bra. Vi provade även med nappen igår, vilket oxå funkade en liten stund. Imorse sög hon på älsklings arm när jag var i duschen, hon tyckte jag slutade amma för tidigt, kanske.


Idag knöt jag på mig kängorna och tog barnvagnen ut på power walk. Min första sen jag blev gravid! Det var så härligt att ta i och pressa i uppförsbackarna. Jag är helt förvånad att jag orkar gå igen, och att jag kan! Och Matilda ligger så bra i vagnen och myser och sover. Det är det bästa. Jag känner mig så fri.


Idag fick Matilda sitt personnummer. Det var ju jätteskojigt! Nu finns hon på riktigt, hihi!


Imorn kommer BVC på hembesök, då får vi se hur mycket hon ökat i vikt, så vi får veta om vårt matningssystem funkar ordentligt.

Av Kicki - 15 april 2007 17:49

Idag var det dags för söndagspromenad. Vi gjorde oss iordning och knallade ner till älsklings syster på Lompis. (Det är mellan 5 och 10 km, vet inte exakt...) Där drack vi en kopp kaffe innan vi började knalla hemåt igen. Vi stannade till på coop och handlade lite. Det tog hela dagen nästan. Och vi hade verkligen finväder! Soligt och lite blåst.

Jag var lite tveksam i början, om jag skulle orka gå sådär långt. Men det gick jättebra! Då vet jag det. Det har inte tagit många dagar för mig att komma på benen igen. Nu ska jag bara komma i form oxå. Det blir inte en sån här lång promenad varje dag, ännu. Jag ska börja lite försiktigare. Men det var en härlig söndagspromenad.


Jag märker hur jag vet bäst själv, redan. När någon påpekar nåt åt mig vad gäller min dotter så blir jag tvär. Jag gör som jag gör! Och jag vet att jag gör rätt, så det så! Kom inte här och kom och tro att du vet hur min dotter ska skötas! Och jag är även jävligt snål. Hon är min! Ingen får hålla i henne för länge. Pappan förstås. Men sen blir jag lite illa till mods, nästan. Knasigt det där.


Nu är jag lite bekymrad för hennes ätvanor. När hon sovit klart brukar jag börja med att amma från båda brösten. Om hon verkar hungrig efter det har vi gett henne ersättning. Hon har ätit glupskt, men en stund efteråt kräks hon. Nästan varje gång. Så jag vet inte riktigt om hon ska få den där ersättningen. Kanske räcker det med amningen? Jag är lite tveksam, för jag tror inte att min mjölk riktigt räcker. Det är jävligt tråkigt när hon kräks, då blir hon ju hungrig igen... Hm. (Med tanke på stycket innan vill jag bara påpeka att nu går det bra med lite synpunkter om hur jag ska göra... hehe...)

Av Kicki - 14 april 2007 16:20

Jag har ärenden att göra. Gå in på försäkringskassans hemsida och titta hur jag söker föräldrapenning, ringa AF och säga att jag blivit mamma, deklarera, betala räkningar och säkert en massa annat. Men det känns inte så jäkla allvarligt. Jag tänker mest på annat, jag.Idag har vi varit på en liten promenad igen. Den här gången fick vi sällskap av syster och kusin Alvar. Det var roligt! Vi var och fikade på Brända oxå, med systers man och svärmor och mamma. Det var skitmycket folk och trångt och svettigt. Sen köpte jag ett regnskydd till vagnen. Och därinne, i affären, fanns en cerise barnvagn... Den var så tjusig! Lyste riktigt i färgen och ropade mitt namn. Den brände sig fast i näthinnan, jag ser den fortfarande när jag blundar. 2420 kr kostade den, och jag är så sugen. Bara för att den är rosa, för barnvagnen vi har är det absolut inget fel på. Den är jättebra, men marinblå... Älskling suckade djupt när jag ringde och berättade om den fina barnvagnen. Han tyckte bara det var lite roligt att den var cerise. VILL HA! Hm.Det finns så mycket att köpa till en bejbis så det är inte klokt. Och så här i början tror jag att jag kan behöva allting. Jag ska prova skriva en lista och se vad jag EGENTLIGEN behöver. Det tråkiga är att den listan kan bli ganska kort...

Av Kicki - 13 april 2007 16:23

Det är min träning. En lugn promenad varje dag. Idag gick det lite fortare än igår. Jag kände mig nästan hurtig! Ibland känns det i såret, och det är lite otäckt. Jag vet ju att det är läkt och att det har läkt ihop jättebra, men jag blir lite skraj ändå. I uppförsbackar vet jag inte riktigt hur jag ska lyfta benen för att det inte ska kännas i magen. Det är även svårt att skratta, snyta sig, hosta/harkla och inte minst nysa! Jag har nyst två gånger den senaste veckan. Det var innan jag lärde mig. Nu undviker jag det. Det är lite besvärligt att ta sig i och ur sängen oxå, speciellt om jag har Matilda i famnen. Men va fan! Det går över! Snart har jag glömt allt om hur jobbigt det varit och att det gjort ont. Det gjorde ju bara riktigt ont den dagen de skar. Under första natten måste det ha läkt ordentligt, för dagen efter kunde jag ju gå på toaletten helt själv!Jag är trött så ögena går i kors. Matilda sover. Älskling är ute med sin pappa och gör ärenden. Jag ska passa på att pumpa lite. Jag har så svårt att gå och lägga mig när det är ljust ute. Och pumpa kan jag inte göra för ofta, känns det som. Hahaha! Jag är ganska bröstfixerad nu för tiden.

Av Kicki - 13 april 2007 08:38

Nu kommer det där som jag gnällt på när det kommer till småbarnsföräldrar, allt prat om babykräks och babybajs. Igår fick jag min bejbis kräks på mig för första gången i mitt liv! Hon har börjat äta mycket mer bara på en dag till en annan, och igår verkade hon fortfarande hungrig efter hon ätit en hel del. Jag gav henne lite mer, och då kom det, kräkset, i mitt knä. Sen var hon ju faktiskt hungrig igen...Inatt har hon bara ätit en gång. Sen har vi sovit alla tre. Matilda har legat på mig och gjort att både hon och jag sovit som stenar. Finns det något bättre än att ha sin bejbis gosandes precis under hakan en hel natt? Jag tror inte det.Nu sitter jag och väntar på att solen ska spricka fram. Vi ska nämligen ut på en liten promenad. Till Apoteket bland annat. Ute är det blankis överallt, med solens hjälp blir det snabbt promenadvänligt slask istället.

Av Kicki - 12 april 2007 19:19

Jag lyckades hitta en liten stund att uppdatera min blogg.En vecka är hon idag. En hel vecka! För en vecka sen gjorde de ett hål i min mage och plockade ut världens finaste lilla tjej. Våran lilla dotter. Hon lurades in i det sista. De var tvungna att kolla att hon verkligen låg i säte precis innan kejsarsnittet. Hihi! Lilla luris.Sen dess har jag kämpat med amningen. Jag har förbannat dessa boobisar! Stora är de. Jag har släpat på dem i mer än halva mitt liv. Jag hittar inga bh:ar som passar. Jag trodde ju att dessa kanoner skulle kunna förse hela BB med mat. Men NEJ! Det kunde de inte. Iallafall inte till en början. Och en av de där nätterna på BB, då tårarna sprutade i frustration både på mig och Matilda för att det inte kom mer än ett par droppar ur brösten, ville jag skära av dem med brödkniv och slänga dem åt kråkorna. Jag blev bästa vän med en bröstpump på BB. Vi spenderade varje ledig stund tillsammans. För varje gång ökade mjölkmängden med tio milliliter. Droppe för droppe. Sakta men säkert. Igår satt jag med syster handdrivna pump och till min stora förtjusning så kom en stråle ur bröstet, istället för en darrande, tvekande liten droppe. Jag höll på att börja gråta! Fan, vad härligt! Nu pumpar jag för glatta livet. Mitt mål är att slippa ersättningen helt. Håll tummarna!

Av Kicki - 3 april 2007 18:55

Måste bara visa vårt fina påskris, med gröna löv och allt! Det är så roligt att pynta!Glad Påsk!

Ovido - Quiz & Flashcards