Alla inlägg under december 2006

Av Kicki - 23 december 2006 20:26

på bingolotten. Idag var en trög dag. Det tog ett jävla tag innan vi kom ut med bilen. Sen när vi varit ute en stund ville kille åka hem och vila. Jag skulle handla lite, bara köpa mjölk och julmust och ett par bingolotter. Började på jakten på bingolotterna på rosa knutar, de var slut. Vidare till Q8, de var slut. Åkte en sväng förbi BWs, där var det slut. Statoil, slut. Coop, slut sedan elva idag. Morr. Ja ja, när jag ändå var på Coop, liksom resten av Kirunas befolkning, kunde jag ju lika gärna handla. Det fanns mjölk, knappt. Ingen risgrynsgröt, ingen julmust, ingen chokladask. Det blev billigt iallafall, 38:50. Då åkte jag hem och gick på våran Konsum istället. Men där fanns heller ingen gröt. Jag gick hem och kokade min egen jävla risgrynsgröt och den blev svingod. Så det så. Imorn blir det att åka runt stan igen, hälsa på, lämna julklappar och tillsist frossa i julmat. Jag längtar till Karl-Bertil Jonssons julafton, då har man nog slappnat av och kan ta det lugnt. Men jag måste säga att jag har haft det väldigt ostressigt. Ingen hysteri, mest mys, som det ska va.

Av Kicki - 22 december 2006 16:32

blev hela Kiruna full med folk. Överallt var det folk. På stan, i alla affärer, i bilar åkandes runt stan, på Coop, där hela parkeringen var proppfull! Det är helt sanslöst vad det poppar upp folk så här kring jul. Det är som på festivalen. Man ser såna där som man aldrig ser annars. Jag tyckte nästan att det var lite läskigt mycket folk. Men jag höll ut bra när vi sprang ett par varv på stan.Nu har jag fått lukta på glöggen, och smaka. Den var god.

Av Kicki - 21 december 2006 15:35

Barnmorskan kollade mitt blodsocker. Jag var jättenervös, för den här tiden på året konsumerar jag mängder av julmust. Men det gjorde ingenting, blodsockervärdet var bra. Tjohooo! Vilken lättnadens suck jag drog. Nu kan jag fortsätta dricka julmust. Säsongen är ju ganska kort, som tur är. Allt annat var oxå jättebra, med blod och kiss och bejbis. Magen var 25 cm (som de mäter, inte som vi mätte... hehe...) och hjärtat slog 152 slag i minuten. Jag ska börja ta järntillskott, för blodvärdet var lite lågt, så vi gick direkt till apoteket och hämtade ut. Och betalade förstås, dyra som sjutton... Tur att jag bara ska ta en om dan.Nu är älskling och hämtar sina glasögon! Vad härligt det ska bli! Äntligen kan han få se ordentligt och kunna läsa texten på teven. Nu kanske han börjar hälsa på alla man möter på stan, istället för hälften. Hehe!Jag ska koka knäck. Först ska jag på Kånka och köpa sötmandel. Ikväll kommer Cammo-Flammo och hälsar på. Roligt med lite främmande ibland! Nu ska jag ta mig ett glas julmust, kall, bubblande, brun julmust.

Av Kicki - 21 december 2006 09:02

sen ska det enligt beräknat komma ut en bejbis. Igårkväll kom jag på ett namn, som jag tycker är jättefint, men älskling sov så jag var tvungen att vänta till imorse för att berätta. Han gillade det oxå. Då var det väl bestämt då, kanske.Ska göra mig iordning och gå på stan med min syster. Vi ska handla julklappar! Åh, så skojigt! Sen ska jag till MVC klockan ett. Det är plusgrader här. Jag är arg och lite rädd. Det måste bli kallt fort! Nu! Snön får inte smälta bort! Det kom ju så mycket fin, mysig snö. Nu smälter det. Och som om det inte vore nog att det är plusgrader, det blåser dessutom.Sluta!

Av Kicki - 20 december 2006 10:57

Från att ha varit nästan blåsvart av orosmoln, har min himmel klarnat och blivit alldeles blå. Men alltid finns det något som hänger där uppe och skymmer solens sken. Inatt jagade det mig i sömnen så jag vaknade och kunde inte somna om på jättelänge. Det finns ingen jag kan prata med, jag har försökt, men då är jag bara löjlig. Om jag nu är så jävla löjlig skulle inte det där molnet vara där och störa! Blås bort ditt dumma moln! Du ska inte finnas där nå mer! Jag går hela tiden och är frustrerad och känner att det kan explodera när som helst. Och jag ber och hoppas att jag slipper vara med om det. Med en bejbis i magen finns ingen gräns på hur förbannad jag kan bli, det vet jag. Det har jag känt.Det känns som att jag kanske har gått igenom en hel del och kunde få slappna av nu, va. Även om jag får skylla mig själv för att jag utsattit mig medvetet för mycket, men det är för att jag vägrar nöja mig. Jag vill inte tänka tillbaka och undra hur det hade varit om jag inte hade gjort så och så. Jag ångrar hellre nåt jag har gjort, än nåt jag inte gjort.Nu sitter jag här och borde vara lyckligast i världen, och det är jag, nästan! Jag brukar gå omkring och snyfta här hemma för att jag är så lycklig och har allt jag vill ha (utom en häst...). Jag mår som jag vill må och det känns som att jag kan göra vad jag vill. Kan då inte det där lilla, irriterande molnet åka över horisonten och upplösas. Jag vill ignorera bort det, le och va glad. Inget rör mig, ska ni veta! Hahaha!Vi får väl se om det funkar.Nu ska laxen gravas, köttbullarna ska stekas, tvätten ska tvättas, stian ska skuras och locket ska läggas på brunnen.Det är bara att sätta igång!

Av Kicki - 19 december 2006 17:09

Idag köpte jag Pink's nya skiva. Det är roligt med ny skiva! Den kommer att gå här hemma på hög volym några dagar, har jag en känsla av. Den här dagen gick fort som attans. Plötsligt var klockan fem! Och jag har inte stekt köttbullar än. hmImorn ska jag koka knäck och grava lax och ha tvättstuga. Det blir fullt upp!

Av Kicki - 18 december 2006 16:55

Nu kan jag börja rikta in mig på att få julkänslan i systemet. Skolarbetet är i stort sett klart nu. Jag ska ta och baka lussekatter här i veckan, då jävlar måste julkänslan komma! Koka knäck ska jag oxå göra. Och på onsdag är det tvättstuga.Redovisningen gick bra, men jag undrar varför jag måste ta allt så personligt? Jag blir så engagerad i mina ämnen så jag blir alldeles rosig och svettig och flämtig. Fastän ingen säger emot mig. hihi Tur att jag inte är politiker, jag hade börjat grina i kommunfullmäktigesammanträdena. (Vilket långt ord!)

Av Kicki - 18 december 2006 10:37

Är det sant att jag är färdig? Pust isåfall! Nu ska jag bara skriva ut en massa sidor med robocop-skrivaren så min förkylda kille kommer att vakna ur sin febersömn. Det går inte att göra en kort sammanfattning av Israel - Palestina-konflikten. Det går inte att göra ett litet arbete. Oj oj. Men jag är klar! Nu är det bara redovisningen kvar då. Klockan ett gäller det.

Ovido - Quiz & Flashcards