Alla inlägg den 12 mars 2008

Av Kicki - 12 mars 2008 09:48

Min nya telefon är en såndär walkman-telefon. Jag ska alltså kunna lyssna på musik i den. Radio har den oxå! Skitkul, tänkte jag och bestämde mig för att ladda hem lite nya låtar från cdon.com.

Sagt och gjort. En låt kostar 9:90 kr och bara för att testa köpte jag två stycken, Nordman "I lågornas sken" och Ola "Love in stereo". Sen skulle jag lägga över dem i telefonen.

Jag började med att inte läsa instruktionsboken, vilket kan vara väldig bra om man inte vill göra en massa jobb i onödan. Jag kopplade bara i telefonen och synkroniserade i Windows Media Player. Det räckte inte. Låtarna hamnade i telefonen, men inte som låtar, bara som oidentifierbara filer, lika stora som de egentligen är, men de gick inte att spela upp. Jag hade lagt över en hel spellista, inklusive mina nyinköpta låtar, men ingen gick att spela.

Jag öppnade instruktionsboken och såg att jag måste installera ett särskilt program för telefonen som heter Sony Ericsson Media Manager. Ja, då gjorde jag det. Programmet hämtade sedan all musik från Windows Media Player. All musik, utom mina nyinköpta melodifestivallåtar, de som jag helst ville ha i telefonen. Hur jag än försökte leta och flytta om låtarna så hittade programmet dem inte. Jag försökte konvertera dem till mp3, men det hade jag inte tillstånd att göra. Jag försökte ladda (redownload, vilket man får 2 ggr) hem låtarna från cdon.com direkt till telefonen. Det gick inte. Det stod att jag inte hade synkroniseringstillstånd. På ett annat ställe stod det att jag har tillstånd att bränna låtarna till cd 10 ggr och synkronisera till annan enhet 25 ggr. Men jag fick det banne mig inte att fungera!


I flera timmar höll jag på igår. Jag blev mer och mer frustrerad, mer och mer besviken. Jag trodde att jag skulle börja grina. Jag hade ju betalat för låtarna, varför kunde inte min telefon hitta dem? Jag provade lura datorn och få in dem på olika vis, när de hamnade i telefonen sa den bara "uppspelning misslyckades". Min nya, fina telefon, som jag längtat så efter. Och mina nya bra låtar, som jag längtat efter att få lyssna på i telefonen. Varför?

I datorn gick det hur bra som helst att spela dem. Vi spisade Nordman och Ola flera gånger i rad här hemma.


I natt sov jag på saken och kom på en alldeles lysande idé. Jag hade ju rätt att bränna låtarna på cd 10 ggr. Alltså, om jag bränner dem på skiva så kommer de ju inte direkt från cdon.com, utan från den brända skivan, då kanske Sony Ericsson Media Manager kan hitta dem!

Jag brände en skiva med bara de två låtarna på, tog ut den, startade Sony Ericsson Media Manager, valde ljud från cd-skiva, satte i skivan och tro det eller ej, men låtarna kom fram! Jag kopplade i telefonen och kopierade över dem. Det funkade! Det enda var att det stod "okänd artist" och "okänd låt", men det var ju bara att byta namn på dem. Och jag provspelade och det lät underbart. Äntligen äntligen har jag Nordman och Ola i telefonen. Skam den som ger sig!

Ovido - Quiz & Flashcards