Alla inlägg den 18 mars 2008

Av Kicki - 18 mars 2008 16:12

...trottoarer och cykelvägar tog jag några bilder idag på hur det ser ut. Gissa om jag fick kämpa mig upp på stan!

Jag trodde att de skulle hinna ploga innan jag gick hem, men de hade de inte. Med fullastad vagn, eftersom jag handlat på ICA på stan, fick jag knuffa vagnen genom snövallar efter cykelvägen. Sen var jag så illa tvungen att gå ut i gatan. Tog en annan, mer bilfri väg hem, så jag kunde gå mitt i gatan hela vägen utan att riskera bli överkörd av en lastbil i full karriär.

Inlägg i samma anda: http://kickixkatarina.bloggagratis.se/2008/02/28/539108-vadda-winter-city/

Av Kicki - 18 mars 2008 09:22

Jag vill ju dra mitt strå till stacken och sortera mina sopor. Dessutom "hotar" vår hyresvärd med en avgift om vi inte sorterar soporna. Vi beställde tillochmed fina tygkassar med postorder som vi kan sortera i. Det blir metallförpackningar, hårdplast, glas, pappersförpackningar och tidningar. På en månad har det blivit en hel del i våra fina tygkassar och även ett par papperskassar att ta till sopsorteringen. Vi har en här bredvid, på andra sidan parkeringen. Men jag brukar lasta i bilen och åka till den stora sorteringen vid coop, så jag får med mig allt och så att Matilda kan följa med.


Igår var sopsorteringsdagen. Det blev tre tygkassar och tre papperskassar. Jag lastade bilen och jag och Matilda åkte ner till coop. På bilderna ser vi vad jag möts av för syn. Jag vet att det har snöat massor den här vintern, men ska det se ut så där? När jag skulle slänga tidningar sjönk jag ner till ljumsken i snö. Plus att nästan alla containrar är fulla och det ligger skräp överallt. Vill man att folk ska sortera sina sopor överhuvudtaget? Det är ju inte så jävla lätt iallafall. Jag tycker ju att man borde underlätta sopsorteringen och göra den enkel, så att fler börjar. Då kan det inte se ut så där! Att sortera sopor blir ett riktigt projekt.


På somrarna, när det inte är en massa snö i vägen, ser det inte mycket bättre ut. Det brukar ligga massor av skräp och bråte runt om containrarna. Dels för att ingen är belagd med att sköta röjningen runt om, verkar det som. Och dels för att folk åker dit med grejer som egentligen ska till tippen.

Jag vet inte om övervakningskameror är lösningen.

Någon borde få jobbet att hålla rent på sopsorteringsstationerna. Det hade tillexempel kunnat vara jag. Åka runt och städa, skotta, ta sånt som ska till tippen till tippen osv. För en bra penning, förstås.

Ovido - Quiz & Flashcards