Alla inlägg under oktober 2007

Av Kicki - 20 oktober 2007 11:08

Igår var dagen då jag bestämde mig för att böja knäna istället för ryggen. Då märkte jag hur många gånger på en dag man faktiskt böjer ryggen utan att tänka på det, det märktes mycket mer när jag böjde knäna istället. Det kändes jäkligt bra i ryggen måste jag säga, och lite mjölksyra i benen... hehe. När jag plockar upp Matilda från baby-gymet så har jag nästan alltid böjt ryggen och lyft henne. Nu går jag ner på huk istället. Hon väger ändå 7 kg, om ryggen ska hålla till hon fyller ett år är det bäst att sluta lyfta med ryggen.


En sak var dock svår, att kratsa hovarna på hästen utan att böja ryggen. Så då fuskade jag faktiskt. Men annars klarade jag dagen riktigt bra och fortsätter idag. Vilka benmuskler jag ska få! Det kan behövas när man ska upp i sadeln, till exempel.

Av Kicki - 19 oktober 2007 13:22

Idag fick Matilda ta sin förmiddagslur i vagnen, som jag planerade igår. Ibland går det faktiskt som planerat, konstigt nog. Vi gick och hämtade mitt paket. Men när vi kom hem igen så sov hon inte så länge ändå. Hon som brukar sova så bra ute i vagnen. Hm. Det blåste ute, kanske var det därför.


Jag fick vinterridbyxor, vinterridskor och vinterridhandskar i mitt paket. Och ett ridspö och en pannlampa. Pannlampan får Husse. Det blev han glad för. Nu kan han fiska i mörkret. Mina byxor var något för små och skorna något för stora. Men när det blir dags att använda byxorna så kan jag ha dem, har jag bestämt. Och skorna är det bara att proppa med tjocksockar. De ska ju användas riktigt kalla dagar och då duger de ju iallafall.


Vi har lagt ut tältarken på annons. Över 250 personer har tittat på annonsen, men ingen har ringt. Den är ju inte ens dyr! Nu får nån ta och ringa, jag har tillochmed lagt in bilder.

Av Kicki - 18 oktober 2007 20:24

Det är en stor omvändning att gå från soffpotatis till att vara så här aktiv som jag är nu. Jag är faktiskt lite förvånad, för att inte tala om hur chockad min kropp är. Helt plötsligt ska man röra på sig, i flera timmar, på en dag!


När förståndiga människor på teve ska berätta för folk hur de ska komma i form och gå ner i vikt och sånt, så säger de alltid att de ska göra något som de tycker är kul. Att röra på sig ska vara roligt! Annars slutar man oftast med det. Och det är ju helt konstigt att jag har så roligt att jag glömmer bort hur mycket jag rör på mig. Jag sitter inte still en sekund från ungefär tre till åtminstone klockan sex. Och det är heller inte tråkigt en sekund.

Trots allt skulle jag behöva kombinera detta med lite promenader på förmiddagen. Jag tror jag ska gå en liten sväng när Matilda ska sova förmiddagslur imorn. Hon sover så bra i vagnen, och jag kan behöva värma upp inför kvällens aktiviteter. Hehe!


Idag provade vi rida samtidigt på banan. Jag började med att longera lite som uppvärmning, sen red vi med båda hästarna och det gick jättebra! Jag har ganska fullt upp med mig själv, eftersom han inte är nån ridskolehäst så går han ju inte alls på rutin, jag måste verkligen jobba med alla hjälper och visa tydligt hur han ska göra. Och det känns. Ordentligt. Men det bästa är att jag får göra det varje dag, så varken jag eller han hinner glömma bort. Det är inte som ridkurs då man bara går en dag i veckan, det här är verkligen träning, på riktigt! Det är så häftigt att vi lär oss tillsammans. De kunskaper jag har kommer tillbaka mer och mer, och jag märker när jag gör rätt. Han verkar mest förvånad och undrande om vad som ska hända härnäst. Det är så fantastiskt kul, mycket roligare än Toffifee!

Av Kicki - 18 oktober 2007 13:21

Mamma köpte en hel lax igår, som hon gravade. Jag fick skrovet och det har jag kokat idag så det blev mat till Matilda och fisksoppa till oss. Härligt. Nu luktar det lax i hela lägenheten.


Fint väder idag oxå. Hoppas det håller i sig. Jag är inte så pigg på att snön ska komma riktigt än. Ett tag till kan det få vara barmark.

Mitt paket från Hööks har kommit, men jag får inte hämta det förrän imorn. Då får jag vinterridbyxor blandannat. Svinbilligt var det.


Av Kicki - 17 oktober 2007 20:03

Idag kom jag upp i sadeln på första försöket! Wow! Jag är imponerad av mig själv.  Jag är imponerad av hästen oxå, som är så duktig och snäll. Idag har han inte trilskats någonting. Tack för det.


Matilda har fått kyckling igår och idag. Det tycker hon är jättegott, tror jag, för hon gapar hela tiden. Jag tycker oxå att hennes mat är god. Och det måste jag, annars kan jag ju inte ge den åt henne.

Hon får en till två skopor EkoGo Äpple och vaniljgröt i sin ersättning två gånger per dag, och det smakar som äppelpaj med vaniljsås. Det är ju dösmaskigt.


Nu är jag trött som en gnu på vattenjakt. Bäst att slänga sig i fåtöljen en stund.

Av Kicki - 16 oktober 2007 09:15

Det är jag det! Och det är ingen överdrift alls...


Igår longerade jag en liten stund. Och så fick jag prova att sitta upp... På tredje försöket tror jag att jag kom upp. Och han är ju inte ens så hög! Men något högre än en islandshäst. Men ändå!!! Det var pinsamt... Är jag i så dålig form, verkligen? Tydligen. Jag måste börja träna smidighetsövningar. Jag måste ju för fan komma upp på hästen! Eller ska jag använda pall?

När jag väl satt där så hittade jag inte sitsen. Inte alls. Allt kändes bara fel och jobbigt. Det var inte vingligt eller så, bara konstigt och jag spände mig i varenda muskel. Det krävs mängder av träning det här. Det är ju bra att jag inte ska dit bara en gång i veckan.


Vad otroligt avslappnande det är att umgås med hästar. Trots att han trilskades med mig igår. Han har kommit på att jag ska hänga där nu. Och då ska han kolla mig. Han smet från mig i hagen. Sen ville han varken ha träns eller grimma. När jag borstade honom knallade han omkring lite. "Jaha", tänkte jag, "nu börjas det!" Jag var beredd på att han skulle strula som tusan när jag longerade, men han var hur snäll som helst och gjorde nästan precis vad jag ville. Vilken kille. Vilken superkur för självkänslan!


Nu när alla är emot mig och snackar om hur jag ska leva mitt liv, så är det skönt att ha någon som får mig att fokusera på något helt annat. En häst. Tack kompis!

Av Kicki - 15 oktober 2007 10:40

Igår testade jag longera litegrann. Det var spännande, och roligt! Jag trodde att han skulle vara mer studsig och busig, men han var ju riktigt duktig. Helst med tanke på att jag är så ovan oxå. Trots att han är så ung brydde han sig inte mycket när jag sadlade och tränsade heller. Vilken häst alltså... Det är bara att vara tacksam.


Det är lite tråkigt att det blir beckmörkt vid sju-tiden på kvällen. Och snart blir det ännu tidigare. Snön försvann inte helt igår, det ligger kvar lite på backen och gnistrar. Vid slalombacken producerar de fusksnö med snökanoner och lägger på skidspåret här vid Matojärvi. Nu kommer skidåkare vallfärdas hit, säger de. Snart ska de börja göra snö till slalombacken oxå. Tänk att det ska behövas, i Kiruna! 400 000 kr kostar det att göra snö till skidspåret. Mmmmm...


När Matilda har sovit sin förmiddagslur ska vi gå upp till stan. Mamma bjuder på lunch hemma hos dem. Rödbetssoppa. Mums.

Nu ska jag lägga lite musik i mp3-spelaren.

Av Kicki - 14 oktober 2007 10:34

Igårkväll började det snöa. Det toksnöade! Allt blev helt vitt. Jag var tvungen att gå ut och ta ett kort imorse, för det kommer att smälta bort. Nu är det plusgrader ute.


Det tar tid innan jag vaknar ordentligt på morgonen. Jag kan kliva upp sju, men jag är inte vaken förrän nio. Och jag kan inte äta förrän tio kanske. Jag drack två koppar kaffe direkt. Jag tror inte att det är så jäkla bra för magen. Jag borde nog iallafall byta till te.


Träningsvärken är kvar. Idag ska jag försöka jobba bort lite. Jag vill komma in i rutinerna så fort det går. Det är svårt, men jag har så bråttom. Ja ja, det kommer när det kommer. Nu har jag iallafall börjat!

Ovido - Quiz & Flashcards