Alla inlägg under mars 2008

Av Kicki - 14 mars 2008 10:34

Det är inte så kul för bejbisen att ha en mamma som knappt orkar kliva upp ur sängen. Hon har varit väldigt samarbetsvillig och inte protesterat så mycket alls. Igår fick hon ha pyjamas hela dagen, men det gick bra. Idag var jag lite piggare så hon fick tillochmed sova i vagnen ute på bron en stund, medan jag duschade. Jag är helt lycklig för att jag orkade duscha. Bamyl kan göra underverk.


Jag är så glad att Matilda inte verkar vara det minsta förkyld. Hon har nyst lite, men det gör hon ju annars oxå, så jag tror att hon har klarat sig. Hoppas det. Hon har sprungit omkring i gåstolen och läst NSD.


Läste förresten på aftonbladet.se om ett barn som var 17 månader och kunde läsa. Matilda har fem månader på sig att träna! Haha!

Av Kicki - 13 mars 2008 10:51

Jag är sjuk igen. Igen! Det räckte inte med att jag varit förkyld till största delen den sista tiden. Jag måste bli förkyld igen.


Av Kicki - 12 mars 2008 09:48

Min nya telefon är en såndär walkman-telefon. Jag ska alltså kunna lyssna på musik i den. Radio har den oxå! Skitkul, tänkte jag och bestämde mig för att ladda hem lite nya låtar från cdon.com.

Sagt och gjort. En låt kostar 9:90 kr och bara för att testa köpte jag två stycken, Nordman "I lågornas sken" och Ola "Love in stereo". Sen skulle jag lägga över dem i telefonen.

Jag började med att inte läsa instruktionsboken, vilket kan vara väldig bra om man inte vill göra en massa jobb i onödan. Jag kopplade bara i telefonen och synkroniserade i Windows Media Player. Det räckte inte. Låtarna hamnade i telefonen, men inte som låtar, bara som oidentifierbara filer, lika stora som de egentligen är, men de gick inte att spela upp. Jag hade lagt över en hel spellista, inklusive mina nyinköpta låtar, men ingen gick att spela.

Jag öppnade instruktionsboken och såg att jag måste installera ett särskilt program för telefonen som heter Sony Ericsson Media Manager. Ja, då gjorde jag det. Programmet hämtade sedan all musik från Windows Media Player. All musik, utom mina nyinköpta melodifestivallåtar, de som jag helst ville ha i telefonen. Hur jag än försökte leta och flytta om låtarna så hittade programmet dem inte. Jag försökte konvertera dem till mp3, men det hade jag inte tillstånd att göra. Jag försökte ladda (redownload, vilket man får 2 ggr) hem låtarna från cdon.com direkt till telefonen. Det gick inte. Det stod att jag inte hade synkroniseringstillstånd. På ett annat ställe stod det att jag har tillstånd att bränna låtarna till cd 10 ggr och synkronisera till annan enhet 25 ggr. Men jag fick det banne mig inte att fungera!


I flera timmar höll jag på igår. Jag blev mer och mer frustrerad, mer och mer besviken. Jag trodde att jag skulle börja grina. Jag hade ju betalat för låtarna, varför kunde inte min telefon hitta dem? Jag provade lura datorn och få in dem på olika vis, när de hamnade i telefonen sa den bara "uppspelning misslyckades". Min nya, fina telefon, som jag längtat så efter. Och mina nya bra låtar, som jag längtat efter att få lyssna på i telefonen. Varför?

I datorn gick det hur bra som helst att spela dem. Vi spisade Nordman och Ola flera gånger i rad här hemma.


I natt sov jag på saken och kom på en alldeles lysande idé. Jag hade ju rätt att bränna låtarna på cd 10 ggr. Alltså, om jag bränner dem på skiva så kommer de ju inte direkt från cdon.com, utan från den brända skivan, då kanske Sony Ericsson Media Manager kan hitta dem!

Jag brände en skiva med bara de två låtarna på, tog ut den, startade Sony Ericsson Media Manager, valde ljud från cd-skiva, satte i skivan och tro det eller ej, men låtarna kom fram! Jag kopplade i telefonen och kopierade över dem. Det funkade! Det enda var att det stod "okänd artist" och "okänd låt", men det var ju bara att byta namn på dem. Och jag provspelade och det lät underbart. Äntligen äntligen har jag Nordman och Ola i telefonen. Skam den som ger sig!

Av Kicki - 11 mars 2008 15:29

Jag har hämtat min nya telefon. Jag pallade inte vänta på den lila, så det blev en grå. Men den är oxå fin.

Nu sitter jag och lär mig den. Jag har ju blivit lite Nokia-skadad...


Av Kicki - 10 mars 2008 14:22

Idag skulle jag göra en massa saker. Jag började med att gå ut och sopa av bilen och bron medan Matilda sov sin förmiddagslur. Sen när hon vaknade åt vi lite. Efter det började jag skriva ut bilder till loggboken, och där fastnade jag. Nu har jag ju inte gjort något av det jag skulle göra!

Men det innebar förstås att jag skulle gå med Matilda till mormor och morfar, gå hem, ta bilen, tömma släpet, fylla luft i däcken, åka och lämna släpet, åka hem med bilen, gå och hämta Matilda och gå hem. Det blev lite för mycket, så jag stannade hemma. Något fick jag gjort iallafall, även om det inte var det jag skulle, men det behövdes göras ändå.

Av Kicki - 9 mars 2008 10:05

Tittade ut genom persiennerna när Matilda väckte mig imorse halv åtta. Det snöade. Suck. Jag lät ju bilen stå i motorvärmaren igår, med kupévärmaren på. Stackars bilen, den var så fin och isfri igår. Fan oxå.

Det har verkligen varit varannandags-väder den här veckan. Jag har timat så perfekt att jag varit i stallet de fina dagarna. Kallt men soligt. På en gång solen har gått ner bakom träden har det blivit riktigt kallt. Men solen värmer, så länge den är framme.

Idag snöar det igen. Hur mycket snö kan det komma? Det undrade jag förra gången, och gången innan det, och gången innan det, och gång..........


Min handled spökar. Den vänstra. Så det är inte musarm. Jag kan inte få på Matildas byxblöjor! Jag brukar hålla upp henne med vänster hand och trä på blöjan med höger. Det går inte! Det gör ont! Att lyfta stekpannan gör oxå jävligt ont. Vissa saker gör ont och andra kan jag göra helt obehindrat. Som att borsta hästen, det är lite jobbigt, men mocka går bra. Jag köpte en linda igår på apoteket, men det känns mest som att den är i vägen. Jag har inte haft ont i handlederna sen jag jobbade på Emballage Kontakt AB. Då använde man handlederna hela tiden. En gång svällde min högra handled upp så den var nästan dubbelt så tjock. Då fick jag använda orudis och ha bandage i två veckor.

Nu är det inte svullet, men det knäpper ibland när jag vrider handen.


Matilda har fått en matta som hon ska krypöva på. Men hon ligger så gärna på rygg och tuggar på sina leksaker. Hon verkar inte ett dugg intresserad av att krypa. Ibland hasar hon sig lite åt nåt håll på ryggen, och ibland lägger hon sig på sidan och magen. Men krypa, det vill hon inte.

Ola

Av Kicki - 8 mars 2008 21:47

Jag röstade på Ola. Två gånger. Men han gick inte till Globen ändå. Det var lite tråkigt. Men Sibel är oxå bra, så jag är bara lite ledsen.

Jag tror trots allt att Ola hade kunnat vinna hela kalaset, i Europa oxå. Jaja, vi får väl se hur det går nästa vecka.


Det är helt galet här i Kiruna. Schlagers överallt. Folk överallt. Jag har dock missat det mesta när jag har varit i stallet.

De senaste dagarna har jag gått och funderat på om jag skulle gå och se festivalen live. Jag bestämde ganska tidigt att jag stannar hemma, och det gjorde jag. Nog för att det hade varit skoj, men så jääääkla mycket folk! Jag såg ju hur packat det var från tevesoffan. Här hemma har jag nära till toaletten och nära till köket om jag blir sugen på nåt. Jag tänker bara på när alla ska ut från Arena Arctica. Vilken pärs!

Nu börjar snart efterfesten på Malmia. Dit vill jag inte heller. Det är säkert helt galet där oxå.


Det var ingen dålig reklam för lilla Kiruna på teve. Men jag tyckte att vyerna över stan såg lite tragiska ut. Vackra, men tragiska. Bor vi sådär? Det såg ut som Grönland, eller nåt. Alldeles vitt och kallt. Glest mellan husen, och mitt i allt stod Kirunavaara med rykande skorstenar. Ja, det är väl så man uppfattar Kiruna om man kommer utifrån. Men vi är inga tråkmånsar iallafall.

Av Kicki - 6 mars 2008 20:26

En av varje sort har varit här idag. Och tre mammor, var vi oxå. Det var en skojig dag! Matilda fick träffa lite barn, busa lite och visa alla sina leksaker. Och så fick hon lite kläder och nya leksaker.

(FICK, hon lånar inte. Med tanke på tidigare blogg.)

IKEA var oxå och hälsade på, med en hylla och en matta. Matilda har invigt mattan. Det såg ut som att det var lite krypning på gång, men det ville inte lossna riktigt.


Köpte Aftonbladet nu ikväll. Det var mycket Kiruna. Det händer grejer i stan den här veckan. Men det märks inte så mycket här hemma. Jag har lite festivalfeber... det kan bli jobbigt.

Ovido - Quiz & Flashcards